Produkter för kalcium nitrat (3)

Natriumklorid

Natriumklorid

Natriumklorid är en oorganisk kemisk förening som tillhör kloridgruppen, ett salt av saltsyra och natrium. Det är den huvudsakliga komponenten i bordssalt, matlagning salt och vägsalt. Den teknologiska processen för att få salt genom kokning innebär termisk koncentration av saltvatten och kristallisation av salt från detta vatten. I naturen förekommer det som en mineral komponent och bildar saltkällor som kallas halit. Natriumklorid förekommer i form av ett fint, vitt kristallpulver som har en karakteristisk salt lukt och smak. Det uppvisar starka hygroskopiska egenskaper. Produkten som erbjuds av Foodcom är inte genetiskt modifierad. Foodcom erbjuder också livsmedelskvalitet öl salt utan klumpbildande medel.
Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra förekommer naturligt i citrusfrukter, men kan också produceras. Industriell citronsyra framställs huvudsakligen genom jäsning eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och innebär jäsning med hjälp av enzymer och mikroorganismstammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fett. Den färdiga produkten finns i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.
Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra finns naturligt i citrusfrukter, men kan också tillverkas. Industriell citronsyra produceras främst genom fermentation eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och involverar fermentation med enzymer och mikrobiella stammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att hjälpa till att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fetter. Den färdiga produkten finns tillgänglig i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.